Sakerna du köper in – innan du flyttar ut

Om du planerar en flytt är chansen stor att du städar och rensar inför denna flytt. Ett tillfälle att sälja av och kasta bort för att starta på nytt på nästa ställe. Men det finns även vissa saker som kan vara smidiga att köpa in. Saker och tjänster som gör flytten lättare, snabbare och smidigare.

Märklapparna ger struktur

Skriv inte direkt på flyttkartongerna. Det blir bara rörigt, fult och svårt att återanvända dem igen. Köp istället in större post-it lappar av olika färger. Sätt de på kartongerna och låt färgerna kategorisera innehållet. Kanske kan gula lappar vara kök, rosa vara toalett osv. På lapparna skriver du sedan innehåll.

Färgmärkningen gör det mycket enkelt att bära dem till rätt rum på en gång. Detta oavsett om det är vänner som bär lådorna eller om en flyttfirma gör det. Pris? Inte många tior för en bunt med lappar.

Flyttkartonger – Glöm alla andra kartonger

Varför flytta med dyra flyttkartonger när det går att få gratis banankartonger hos närmaste matbutik? Svaret är enkelt – för att flyttkartonger är till för flytt och banankartonger är till för bananer.

Fråga gärna den flyttfirma som du anlitat vad de anser om banankartonger. Det finns en orsak till att de flesta flyttfirmor gratis lånar ut sina kartonger till sina kunder. De vet helt enkelt att de får ett betydligt lättare jobb när väl de ska flytta allt. Kartongerna kommer att hålla, de är lätta att stapla på varandra och fyra stycken tar exakt plats för en kubikmeter.

Flyttfirma

Vill du inte bära allt själv, eller få vänner att göra det så är det dags att hyra in flyttfirma. Kontakta ett flertal företag och jämför deras priser. Men var mycket noga med att priset presenteras som fast pris. Med det menas att några extra avgifter inte får uppkomma hos erixonflytt.se – flyttfirma. Det ska även vara tydligt specificerat i offerten vad som förväntas ingå i arbetet – och vad som inte ingår. En klar fördel är det om företaget utgår från Bohag 2010 vilket är framtagna branschregler. I detta fall bör det risken för dispyt mellan dig och din flyttfirma minskas betydligt.

Maten

Om du, och dina vänner, flyttar allt så förväntas du bjuda på kaffe, fika och mat. Det är en oskriven regel som tål att följas. Självklart kan du göra det lätt för dig och köpa pizza på flyttdagen. Men det kan bli ganska dyrt om ni är många. Ett annat alternativ är att köpa och laga mat dagen före som sedan bara värms på – eller äts kall.