Din dag som projektledare på en webbyrå

Många drömmer om bättre jobb och finare titlar. Många yngre personer vill även arbete med något mer digital även fast det inte kommer lika naturligt längre. Tidigare räckte det med att vara ung och ha en förståelse för teknik. Men idag kräver många företag en riktigt skarp kompetens av dig som vill arbete med något digitalt. Däremot, om du är projektledare finns det flera ingångar där struktur och ordning är viktigare än teknisk kompetens många gånger. Därför kommer denna artikel innehålla delar din dag som projektledare på en webbyrå innehåller.

Ta ner kund på jorden

Kundrelationer är viktigt för en projektledare. Utan kunder finns det inga projekt att driva. Det innebär att kunden alltid är i fokus och mycket av din tid kommer läggas på att hantera dessa. Det vanliga är att kunden vill göra något storslaget som inte alls passar budgeten, tiden eller något annat från verkliga livet. Ditt jobb kommer därför vara att förklara för dessa personer vad som är rimligt och vad ni som webbyrå kan åstadkomma.

Höra massor av kod och konstigt språk

Som projektledare är du inne i hetluften men även utanför och koordinerar allting. Det innebär trots allt att du kommer ha mycket kontakt med utvecklarna för att få jobbet som kunden önskar klart. Här kommer du få höra mycket konstigt språk som innefattar kod. Du behöver inte förstå, det viktiga är att ut och sammanfatta de stycken som förklarar utfallet och resultatet. På så kan din webbyrå faktiskt leverera resultat. Det kvittar om du vet vilken kod de skrivs i eller inte.

Se till att folk dyker upp till jobbet

Det är ingen nyhet att utvecklare är ett folkslag med annorlunda rutiner. De gillar att sitta uppe på nätterna och koda bra hemsidor, fast helst andra saker. Det coolaste man kan göra som utvecklare är oftast inte att bygga hemsidor som webbyrå och webbdesign göteborg. Det innebär att du som projektledare kommer få en viktig uppgift av två anledningar. Du kommer behöva se till att utvecklarna dyker upp på jobbet och faktiskt jobbar. Det är för av dessa anledningar att de hellre gör något coolare och tyvärr har en tendens att inte vara pigga vid 07.

För att summera har du som projektledare på en webbyrå göteborg och flera viktiga funktioner och är helt klart en nyckelperson för framtida framgångar på bolaget. Du behöver inte ha full teknisk kompetens så länge du är strukturerad webbdesign göteborg. En arbetsdag kommer med största sannolikhet innefatta att förklara för kunder vad som är möjligt, höra massor av kodsnack med en webbyrå göteborg och se till att folk dyker upp i tid till jobbet.